Váš prohlížeč je zastaralý!

Pro správné zobrazení těchto stránek aktualizujte svůj prohlížeč. Aktualizovat nyní svůj prohlížeč

Příprava kávy

zrnkové nebo mleté, vždy poctivé

Caffé latté

Espresso

Caffé latté

Mléčná pěna

Caffé latté

Cappuccino

Caffé latté

Latte Macchiato

Caffé latté

Latte art

Příprava kávy v džezvě

Příprava kávy v džezvě
  1. Do džezvy nalijeme studenou vodu, přidáme kávu a přivedeme k varu.
  2. Káva zpění a naplní konvičku až po okraj. V této chvíli kávu odstavíme a necháme pěnu spadnout.
  3. Zpěnění opakujeme ještě 2krát. Potom necháme usadit kávovou sedlinu a kávu naléváme z výšky 8-10 cm do šálků.

Ledová Jihlavanka

Příprava kávy v džezvě
  1. Do sklenice o objemu 3 dl nasypeme 4-5 kostek ledu.
  2. Sklenici naplníme studeným mlékem asi 2-3cm pod okraj.
  3. Přidáme přibližně 50 ml čerstvě uvařeného espressa.
Doporučený produkt:

Jihlavanka Espresso

Pankraccino

Příprava Pankraccina
  1. Do sklenice vložte ledové kostky až po okraj.
  2. Nalijte do sklenice studené mléko a poté šálek oslazeného espressa podle vaší chuti.
  3. Kávu můžete také dochutit ochucenými sirupy.
Doporučený produkt:

Jihlavanka Espresso

Servaccino

Příprava Servaccina
  1. Uvařte si espresso, oslaďte jej podle chuti a nechte vychladnout.
  2. Do šejkru dejte ledové kostky, vychladlé espresso a vodu.
  3. Šejkrujte tak dlouho, dokud se vám nevytvoří hezká kávová crema.
  4. Ledovou kávu nalijte do vyšší sklenice.
Doporučený produkt:

Jihlavanka Espresso

Bonifaccino

Příprava Bonifaccina
  1. Připravte si espresso, oslaďte ho podle chuti a nechte vychladit.
  2. Do šejkru dejte ledové kostky, studené mléko a vychlazené espresso.
  3. Šejkrujte tak dlouho dokud nevytvoříte pěnu.
  4. Hotovou ledovou kávu přelijte do sklenice bez kostek ledu.
  5. Můžete ji doplnit o vanilkovou zmrzlinu nebo ozdobit šlehačkou a plátky mandlí.
  6. Do kávy se perfektně hodí ochucené sirupy nebo například likér amaretto.
Doporučený produkt:

Jihlavanka Espresso

French press

Příprava kávy v džezvě
  1. Uvařte vodu v konvici a počkejte cca 30 sekund, aby její teplota klesla přibližně na 95°C
  2. Nasypte požadované množství kávy do french pressu a zalijte jej připravenou vodou
  3. Zakryjte french press víkem a počkejte 50 vteřin.
  4. Lehce nápoj promíchejte lžící, opět přiklopte víkem a počkejte dalších 90 vteřin
  5. Pomalu stlačte sítko dolů a poté ihned kávu nalijte do šálku
Doporučený produkt:

Jihlavanka Standard Original a Jihlavanka Extra Special

Mocca Press

Příprava kávy v džezvě
  1. Horkou vodu z konvice nalijte do spodní části moka konvičky (pod přetlakový ventil)
  2. Na sítko v zásobníku nasypte jemně umletou kávu tak, abyste zásobník zaplnili
  3. Kávu v zásobníku pouze zarovnejte. Nestlačujte
  4. Přišroubujte i horní část konvičky a postavte ji celou na sporák (ideálně plynový)
  5. Přiveďte vodu ve spodní části k varu a jakmile začne káva přetékat do horního zásobníku, zmírněte teplotu. (Nenechávejte víčko otevřené!)
  6. Extrakce trvá přibližně 30 sekund. Těsně před jejím koncem vypněte sporák a můžete kávu podávat
Doporučený produkt:

Jihlavanka Espresso

klasický český turek

Příprava kávy v džezvě
  1. Do předem nahřátého hrnku nasypte dvě vrchovaté lžičky mleté kávy
  2. Pomalu zalijte čerstvě uvařenou vodou.
  3. Zamíchejte a počkejte přibližně 3 minuty, než se káva usadí na dně.

Tradiční „turek“ je jedním z nejoblíbenějších tradičních způsobů přípravy pražené kávy v České republice. Dlouhé louhování kávové sedliny v nápoji ale představuje problém z hlediska zdravotního především pro citlivější jedince. Po více než 2 minutách louhování se totiž do nápoje uvolňuje kromě dalších látek také nadbytečný kofein. Proto doporučujeme zvláště citlivějším lidem omezit častost přípravy turka ve prospěch například velmi jednoduché přípravy ve french pressu, která zajistí nápoj velice podobné chuti, jako je oblíbený český turek.


Doporučený produkt:

Jihlavanka Standard Original, Jihlavanka Standard Extra jemná, Jihlavanka Extra Special, Jihlavanka Staročeská směs a Jihlavanka bez kofeinu.