Váš prohlížeč je zastaralý!

Pro správné zobrazení těchto stránek aktualizujte svůj prohlížeč. Aktualizovat nyní svůj prohlížeč

Nápady
k nakousnutí

Inspirujte se recepty na výtečné dezerty ke kávě

PERSKÝ POMERANČOVÝ DORTÍK (BEZLEPKOVÝ)

2 1/2 hodiny 60 minut

Máme zde první bezlepkový dortík a jeho složení se může zdát na první pohled trošku zvláštní. Dva vcelku vařené pomeranče? Ano a až zkusíte a ochutnáte, zjistíte, že tento dort s exotickým nádechem nemůže chybět v seznamu výjimečných desertů na nedělní stůl.

INGREDIENCE

​Těsto:

2 velké pomeranče (bez chemického postřiku)250g mandlí250g cukru krupice1 lžička kypřícího prášku do pečivašpetka soli6 větších vajec

Krém:

180g krémového sýru90g změklého másla90g moučkového cukru1 lžička citronové šťávy

Zdobení:

My jsme použili opuncii, pomeranče sušené i čerstvé, pistácie a hroznové víno... Doporučujeme fíky, které jsme nesehnali a vše dle vašich představ...

Příprava


  1. ​Vložte dva velké pomeranče (bez oloupání) do hrnce s vodou, aby byly ponořeny a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a táhněte cca 2hodiny, dokud pomeranče nezměknou.
  2. Do kuchyňského robotu vložte mandle, cukr, kypřící prášek do pečiva, sůl a mixujte, dokud nedocílíte konzistence mouky.
  3. Vychladlé pomeranče roztrhněte, zbavte je semínek a rozmixujte.
  4. K rozmixovaným pomerančům přidejte vejce a směs, kterou jste si připravili před tím. Opět mixujte, dokud nevytvoříte hladkou hmotu.
  5. Do předehřáté trouby na 180°C vložte formu s těstem, doporučujeme formu vyložit pečícím papírem.
  6. Pečte cca 60 minut, těsto vyzkoušejte špejlí, která by měla po vytažení zůstat čistá.
  7. Vychladlý dortík můžeme zdobit krémem.
  8. Nejdříve ve šlehači spojíme citronovou šťávu s cukrem a vytvoříme homogenní hmotu, ke které následně přimícháváme sýr a máslo.
  9. Nyní již stačí navršit krém na dort a pohrát si s dekoracemi. Přejeme krásný chuťový zážitek s tímto vláčným perským pokladem.


Vytisknout recept