Váš prohlížeč je zastaralý!

Pro správné zobrazení těchto stránek aktualizujte svůj prohlížeč. Aktualizovat nyní svůj prohlížeč

Nápady
k nakousnutí

Inspirujte se recepty na výtečné dezerty ke kávě

ŠVESTKOVÝ CRUMBLE

10 minut 20 minut

Co dělat, když přijde nečekaně kamarádka na kávičku? Crumble je rychlá a přitom luxusní volba, která navíc v našem podání není tak kalorická, jak se na první pohled může zdát. Crumble můžete vytvářet z různých druhů ovoce, jako jsou hrušky, jablka, višně nebo třeba švestky, ze kterých si připravíme podzimní crumble my.

INGREDIENCE

Drobenka:

1 hrst polohrubé moukyovesné vločky (dle potřeby – 2 – 3 hrsti)50g změklého másla50g cukru (nejlépe třtinového, ale nemusí být)špetka soli

Ovoce:

Švestky – čerstvé / případně kompotovanéPovidla (v případě použití kompotovaných švestek)

Příprava


  1. Crumble můžete udělat do většího pekáčku, nebo použít malé zapékací misky, jako jsme to udělali my.
  2. Každou mističku vymažeme máslem. 
  3. Do mističky naskládáme švestky, můžeme přidat trošku povidel pro zvýraznění chuti, případně skořici, pomleté oříšky, nebo jiné koření. 
  4. Navrch naklademe drobenku z mouky, cukru, másla a ovesných vloček, které v našem případě nahrazují většinu mouky, aby náš crumble byl lehčí a tvářil se alespoň trošku jako dietní pokrm. 
  5. No a nyní už jen na cca 20 minut do trouby, aby drobenka vytvořila narůžovělou krustu, pod kterou na vás bude čekat sladký švestkový sen. 
  6. Nejlépe chutná ještě horký. 


Vytisknout recept