Váš prohlížeč je zastaralý!

Pro správné zobrazení těchto stránek aktualizujte svůj prohlížeč. Aktualizovat nyní svůj prohlížeč

Nápady
k nakousnutí

Inspirujte se recepty na výtečné dezerty ke kávě

HRUŠKOVÝ KOLÁČ

15 minut 30 minut

Pro většinu receptů s ovocem je třeba plody krájet, loupat nebo jinak upravovat. S tímto výtečným koláčem si však práci ušetříte – hrušky se do něj totiž dávají vcelku. Užijte si jeho lahodnou chuť i snadnou přípravu!

INGREDIENCE

​Těsto:
200 g cukru1 vanilkový lusk6 vajec200 g másla200 g polohrubé mouky20 g kakaa150 g hořké čokolády1lžička mleté skořicešpetka soli

Příprava


  1. Předehřejeme si troubu na 175 stupňů. 
  2. V misce ušleháme máslo, cukru a vejce do hladké pěny. 
  3. Přišleháme postupně všechna vejce a přidáme vanilkový lusk. Můžeme případně přidat taky namleté lískové oříšky. 
  4. Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a přidáme ke směsi. 
  5. V druhé míse si smícháme suché suroviny a poté je taktéž přimícháme ke zbylému těstu. 
  6. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy. 
  7. Poté do těsta vmáčkneme umyté hrušky a dáme péct. 
  8. Koláč pečeme cca 30 minut, dokud špejle zabodnutá do koláče není suchá.
  9. Koláč po vychladnutí můžete polít hruškovým likérem, čokoládou nebo karamelem.


Vytisknout recept