Váš prohlížeč je zastaralý!

Pro správné zobrazení těchto stránek aktualizujte svůj prohlížeč. Aktualizovat nyní svůj prohlížeč

Nápady
k nakousnutí

Inspirujte se recepty na výtečné dezerty ke kávě

ČOKOLÁDOVO-KÁVOVÉ PRALINKY

15 minut 2 hodiny - tuhnutí čokolády

Občas člověka postihne nepřekonatelná chuť na čokoládu. Pro tyto případy máme skvělé řešení, a to mít v ledničce krabičku s výbornými pralinkami. Vypadají báječně a není na nich nic složitého.

INGREDIENCE

120 ml smetany ke šlehání – nejlépe 33%400 g kvalitní čokoládyšpetka solilžíce silné kávy Jihlavanka Espresso

Příprava


  1. ​V horké smetaně rozpustíme čokoládu.
  2. Přidáme špetku soli a lžíci kávy.
  3. Směs vlijeme do nižšího pekáčku a dáme do lednice.
  4. V mezičase si můžeme připravit nasekané pistácie (můžete použít jiné oříšky).
  5. Zhruba po 2 hodinách vyndáme pekáček z lednice a zkusíme vytvořit nočky.
  6. Pomocí dvou lžiček tvoříme nočky a poté rukama dáme nočkům výsledný kulatý tvar.
  7. Snažíme se, aby byly všechny kuličky stejně veliké a obalujeme je v oříščích, nebo v kakau.
  8. Pralinky dáme do lednice ztuhnout a poté už jen ochutnáváme.


Vytisknout recept