Váš prohlížeč je zastaralý!

Pro správné zobrazení těchto stránek aktualizujte svůj prohlížeč. Aktualizovat nyní svůj prohlížeč

Nápady
k nakousnutí

Inspirujte se recepty na výtečné dezerty ke kávě

TIRAMISU

45 minut

Tiramisu patří k nejoblíbenějším a nejznámějším italským dezertům, je překvapivě rychlé na přípravu, takže si ho můžete připravit jak k rodinnému obědu, tak pro nečekanou návštěvu. Tip od nás: Vždy používejte doporučené suroviny, abyste se nepřipravili o božský chuťový zážitek.

INGREDIENCE

500 g mascarpone5 lžic cukru krupice5 vajec100 ml Jihlavanky Espresso2 panáky mandlového likéru ( = cca 50 ml Amaretto)1 pytlík cukrářských piškotů (Savoiardi)kakao na posypání

Příprava


  1. Oddělte žloutky od bílků a vyšlehejte je s cukrem do pěny. Pomalu vmíchejte mascarpone tak, aby vznikl hladký krém. Do vzniklého krému přidejte sníh, který jste vyšlehali ze zbylých bílků.
  2. Nyní si připravte formu, ve které budete dezert připravovat. Do vlažného espressa od Jihlavanky přidejte mandlový likér a postupně začněte namáčet piškoty Savoiardi nebo cukrářské piškoty, které namáčejte rychle, aby se příliš nerozmočily. Piškoty naskládejte na spodek formy, následně přidejte krém, poté opět piškoty a nakonec vrstvu krému. Povrch poslední vrstvy zarovnejte a posypte kakaem. Nakonec nechte tiramisu alespoň 2 hodiny vychladit a ztuhnout v lednici.


Vytisknout recept